Incident la Catedrala din Constanţa. ÎPS Teodosie a căzut în timpul Slujbei de Sfinţire a apei/ VIDEO

ÎPS Teodosie a oficiat marţi dimineaţă Slujba de Sfinţire a apei. Aghiasma va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

ÎPS Teodosie a căzut în timpul Slujbei de Sfinţire a apei. Într-unul din momente, arhiepiscopul s-a împiedicat şi a căzut pe scările Catedralei, fiind ajutat de credincioşi să se ridice. Un incident similar a avut loc şi în urmă cu doi ani când ierarhul s-a împiedicat în momentul în care era urcat pe o cisternă cu apă.

Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinţi apa ce va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

„Agheasma Mare se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămânând tot aşa de proaspătă, de curată şi de bună la gust, ca şi atunci când a fost scoasă din izvor, fapt pe care îl remarcă, din vechime, Sfinţii Părinţi şi scriitorii bisericeşti”, spun oamenii Bisericii.


„Slujbele nu se schimbă în pandemie. Noi trebuie să înmulţim slujbele în pandemie”, a declarat Înalt Preasfinţia Sa.

Înaltul prelat a dat asigurări că, în pofida numărului uriaş de oameni care vor participa la slujba de sfinţire a apei, aceştia vor păstra distanţa, cum o cere regula.

„Este o sărbătoare cosmică pentru care trebuie să ne pregătim să dăruim credincioșilor ceea ce aşteaptă – o bogăţie de daruri spirituale. Am zis că vor veni măcar 10.000. Nu îi putem opri să-i selectăm. Vor sta la distanţă. Spaţiul este generos”, a spus arhiepiscopul Tomisului, în direct la România TV.

ÎPS Teodosie a sfinţit peste 50 de tone de apă pentru Bobotează. Aceasta urmează să fie îmbuteliată în aproximativ 120.000 de PET-uri şi distribuită credincioşilor. Pe lângă aceste sticle a fost pregătită mai multă apă, pe care credincioșii o pot lua acasă în propriile recipiente.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here