Pacientul mort de COVID la Spitalul Floreasca şi dat altei familii, exhumat de autorităţi

Pacientul mort de COVID la Spitalul Floreasca şi luat de altă familie decât cea de care aparținea a fost dezgropat marţi. El urmează să fie identificat şi înmormânat din nou de rudele sale.

Pacientul mort de COVID la Spitalul Floreasca şi dat dispărut de familia care venise să-i ia cadavrul pentru a-l îngropa a fost găsit. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că trupul a fost încurcat, dat unei alte familii şi îngropat. Astfel, autorităţile au decis exhumarea lui.

După identificare, trupul bărbatului va fi predat familiei pentru a fi înmormântat din nou.

Scandal la Spitalul Floreasca. O familie susţine că spitalul a pierdut cadavrul unui pacient mort de COVID

Este anchetă de amploare la Spitalul Floreasca din Capitală după ce angajaţii de la morga unităţii medicale au încurcat două cadavre. Familia unui pacient mort de COVID a făcut plângere la Poliţie reclamând faptul că angajaţii spitalului au pierdut cadavrul bărbatului care a decedat în urmă cu câteva zile.

„Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale.

Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt”, a anunțat Poliția Capitalei.

Rudele pacientului susţin că acestuia i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la Spitalul Floreasca. Echipajele de pe Ambulanță i-au făcut două teste rapide, care au ieșit pozitive la infecția cu coronavirus. Se întâmpla înainte de Crăciun.

„În data de 21 decembrie dimineata l-am internat, l-am adus la spital. Între timp i-au facut două teste rapide pe ambulanţă. Au zis ca e pozitiv. Eu pana sa se imbolnaveasca i-am facut teste de anticorpi, la anticorpi nu i-a aratat niciun covid, in ambulanta i-a iesit pozitiv. Luni l-au tinut aici jos la UPU. După aceea, marţi l-au intubat şi l-au dus la ATI sus. Si cu testul tot eu am sunat să aflu, era de datoria lor să anunţe”, a povestit fiica pacientului decedat la Spitalul Floreasca.

Ulterior, familia a fost anunţată că pacientul a murit.

„Toata săptămâna a fost internat. De fiecare dată când sunam îmi spuneau că starea lui este gravă. Pe 29 mi-au zis ca nu se stie daca mai supravietuieşte şi tot pe 29 m-a sunat la ora 17.50 dna dr. Ciobanu, daca imi aduc aminte, a spuns ca la 16.10 a decedat”, a povestit ruda pacientului decedat la Spitalul Floreasca, la România TV.

Fiica pacientului mort a spus că s-a prezent iniţial pe 30 decembrie la morgă, dar pentru că restul familiei era în izolare, i-a rugat să ţină cadavrul până în 4 ianuarie.

„Au spus „da” şi am lasat numărul de telefon. Azi am venit la ora 9, am anunţat. Au spus când vin cei de la serviciul funerar să-i anunţăm, că mama trebuie să se îmbrace să-l recunoasca şi mai ia cadavrul ca nu mai e”, a mai spus femeia.

Atunci când au ajuns la spitalul Floreasca, membrii familiei au fost informați că decedatul este de negăsit.

„Ultima oara i-au spus mamei ca e posibil să-l fi dat altcuiva, dar ma gandesc ca nu are cum. (…) Eu nu pot sa-mi bat joc de tata. Nici nu au coborat jos să ne dea o explicaţie. (…) Vreau să se facă dreptate. Nu e normal sa vrei sa-l ingropi pe tatal tau?”, a mai spus femeia.

În urma verificărilor, s-a stabilit că trupul pacientului decedat a fost predat altei familii şi acum urmează să fie exhumat.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here