Vreme rea în România. Cod ROȘU de inundații emis, marţi dimineaţă, în Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marți dimineață mai multe coduri roșii de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii şi creşterea debitelor peste limita de pericol pe râul Lotru, în judeţul Vâlcea. Avertizarea este valabilă până marţi la ora 12:00, relatează Mediafax.

Potrivit avertizării, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Lotru în aval de Brădişor.

Tot în această noapte a mai fost emisă o avertizare cod roşu şi pentru râul Motru în judeţele Gorj şi Mehedinţi. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 02:35 şi este valabilă până la 12.00.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broşteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here