Vremea azi, 5 ianuarie. Atmosfera va fi destul de mohorâtă. Ploi și ninsori

Astăzi prindem vreme caldă, însă atmosfera va fi destul de mohorâtă, iar în jumătatea de nord a țării o să plouă pe arii extinse. În rest, doar în primele ore ale zilei mai găsim ceva înnnorari și ploi slabe.

Mai apoi, cerul se degajează și zărim și soarele din când în când. Vântul se întețește în regiunile sudice și în zona de munte, iar în Carpații Orientali și Meridionali continuă să ningă slab.

Maximele se încadrează între 3 și 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul și în sud-estul extrem.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici o să plouă în prima parte a zilei. Apoi, iese soarele și se face din nou mult mai cald decât ar fi normal. La amiază se va atinge maxima națională, de 14 grade Celsius.

În nordul Munteniei și în sudul Moldovei prindem vreme închisă. Vor fi înnorări, o să plouă, iar temperaturile ajung la valori de primăvară: 12 grade Celsius.

O situație similară găsim și în nordul Moldovei și în Bucovina. Și pe-aici se anunță o zi mohorâtă, cu ploi în zonele de câmpie și ninsori slabe la munte.

Înnorări persistente avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. O să plouă în cea mai mare parte a zilei, iar maximele se opresc la 5…6 grade Celsius.

În ținuturile vestice găsim vreme schimbătoare, cu ploi acum, dimineața, dar și scurte momente însorite după orele prânzului. Temperaturile vor urca până la 7…8 grade.

În Transilvania nu prea zărim soarele. Atmosfera se menține închisă toată ziua și va ploua în zonele joase. La munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul rămâne activ și se anunță ninsori slabe.

În Oltenia continuă să plouă în primele ore ale zilei, însă, mai apoi, iese soarele. În zonele mai înalte se întețește vântul și va ninge slab, iar maximele se opresc la 11 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. După o dimineață mohorâtă, zărim și soarele printre nori, iar, la munte, e posibil să mai cadă câțiva fulgi de zăpadă. Vântul agită atmosfera din când în când, iar temperaturile urcă până la 13…14 grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

Miercuri, în vest și în sud-vest vin ploi slabe, însă, pe seară, se vor extinde în sudul și în centrul țării. La munte o să cadă lapoviță, iar la altitudini mari va ninge. Vântul se întețește pe creste și în sudul Banatului.

Joi prindem vreme închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. În sud și în sud-est o să plouă, iar în restul țării se anunță și ninsori, dar și lapoviță. La munte se va depune strat de zăpadă, iar, pe creste, vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpadă.

Vineri se mai răcește, dar temperaturile tot rămân ridicate pentru această perioadă. În jumătatea sudică se adună norii și se anunță ploi slabe, iar la munte o să mai cadă câțiva fulgi.

Vremea în București

În București vremea rămâne foarte caldă pentru data din calendar. În prima parte a zilei vor fi înnorări și ploi slabe. Mai apoi, avem parte și de scurte momente însorite, iar, după-amiază, se pornește vântul, care va sufla cu viteze de până la 40 de km/h.

Maxima ajunge până la 11…12 grade Celsius. La noapte vor fi condiții de ceață și se face mai răcoare, iar temperaturile coboară până la 0 grade.

Miercuri avem atmosferă însorită până spre orele prânzului, când se adună norii. Vremea rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă și, la amiază, se vor atinge din nou 12 grade.

Joi, norii se înmulțesc și o să plouă slab în prima jumătate a zilei. Vântul agită atmosfera din când în când, iar temperaturile urcă până la 10 grade Celsius.

Vineri, atmosfera se răcește, iar maxima se apropie de valorile normale pentru începutul lunii ianuarie. Vor fi înnorări și ploi slabe pe parcursul zilei, iar maxima se oprește la 4…5 grade.

Vremea la munte

Și la munte se anunță înnorări, iar în Carpații Orientali și Meridionali o să ningă slab. Spre seară, norii ajung în masivele nordice, pe unde e posibil să mai fulguiască.

Vântul are unele intensificări, în special pe creste, iar temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar.

Miercuri, înnorările persistă, iar în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor se anunță ninsori și lapoviță. La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar vântul se întețește în Munții Banatului și în Carpații Meridionali.

Joi se răcește, o să ningă în toată zona montană și se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla tare pe creste, pe unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada.

Vineri, temperaturile continuă să scadă și doar izolat va mai ninge slab. Din când în când, vor fi și scurte momente însorite, iar vântul rămâne activ în special în zona înaltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here