Doi oameni au murit la câteva zile după ce au fost vaccinaţi împotriva COVID-19

Sursa foto: romaniatv.net

Doi norvegieni și-au pierdut viața la câteva zile după ce au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. În momentul de față, nu se ştie dacă cele două decese au fost provocate de vaccin sau nu.

Doi oameni au murit la câteva zile după ce au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Autorităţile din Norvegia anunţă că doi cetăţeni au murit la câteva zile după ce au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

„Trebuie să verificăm dacă vaccinul este cauza acestor decese sau este o coincidenţă că (cele două persoane) au murit la scurt timp după vaccinare”, a declarat Steinar Madsen, şeful Agenţiei medicamentelor din Norvegia.

Norvegia a început vaccinarea populaţiei la sfârşitul lunii decembrie cu vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech.

Ce se întâmplă cu vaccinarea în România

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 e în continuă creştere. Azi au fost vaccinaţi 16.101. Bilanțul persoanelor vaccinate până acum în România ajunge la 41.609.

Totodată, numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 89  reacții comune și minore, dintre care:
– 56 reacții de tip local;
– 33 reacții generale;

Alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

De altfel, numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27  decembrie 2020): 136 reacții comune și minore, dintre care:
– 64 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip
urticarie);

„Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un
organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului”, se arată în comunicatul transmis de autorităţi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here