Preot din Olt, ARESTAT PREVENTIV pentru UCIDERE din CULPĂ

Sursa foto: adevarul.ro

Preotul din comuna Bîrza care, după ce a urcat la volan băut, a accidentat mortal, în 2 ianuarie, un copil de 15 ani din Bobicești, a fost arestat preventiv, azi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Balș, care a admis, astfel, solicitarea procurorilor.

Tragedia a avut loc sâmbătă pe raza comunei Bobicești. Supus probei cu aparatul alcooltest, s-a dovedit că autorul faptei băuse înainte să urce la volan.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0.45 miligrame/Litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, declara, după incident, ofițerul de relații cu presa din cadrul IPJ Olt.

După ce l-a lovit pe minor, omul bisericii, Florian Uțoiu, ar fi încercat să-i pună pe anchetatori pe o pistă falsă, modificând probele la fața locului. Astfel, el este cercetat acum pentru nu mai puțin de trei infracțiuni, respectiv ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here