Vremea joi, 7 ianuarie. Este mai cald ca de obicei. Ploi în toată țara

Joi, rămânem cu vremea caldă. În centru şi în nord vor fi ploi şi lapoviţă, în timp ce la munte vor predomina ninsorile, dar, pe spaţii mici, mai apar precipitaţii şi în celelalte zone. Vântul va avea intensificări susţinute pe creste şi în ţinuturile sudice.

În Europa, astăzi prindem vreme închisă în majoritatea regiunilor. În zonele joase găsim precipitaţii locale sub formă de ploi şi lapoviţă, în timp ce, la munte, vor predomina ninsorile. În ţinuturile sudice şi la nord de Marea Neagră, cantităţile de apă pot fi însemnate, iar temperaturile mai scad puţin în partea central-sud-estica a continentului.

Vântul suflă tare pe Marea Nordului, pe Marea Baltica, dar şi în bazinul mediteranean. Precipitaţiile apar în special în sudul şi în sud-estul Europei, pe unde se pot strânge cantităţi mari de apă. În rest, doar la nivel local vor fi ploi, ninsori sau lapoviţă.

Cea mai mare parte a Europei se află sub influenţa unor mase de aer rece. În perioada următoare, o masă de aer cald provenită din Nordul Africii traversează sudul şi sud-estul continentului. Pe-acolo, valorile termice se menţin ridicate pentru această perioadă.

În ţară, atmosfera e închisă peste tot, iar în vest, în nord, în centru şi prin sud plouă. La munte ninge, vântul agita atmosfera pe creste cu rafale de peste 70 de km/h, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei s-a lăsat ceaţa. Cel mai frig este la Joseni şi la Miercurea Ciuc: – 2 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 11 grade, se înregistrează la Constanța-Dig şi la Mangalia.

Joi găsim înnorări în majoritatea regiunilor. În zonele centrale, în ţinuturile nordice, dar, pe spaţii mai restrânse, Şi în rest, se anunţă precipitaţii. În general, va plouă, însă în Maramureş, în Transilvania şi în dealurile Moldovei, trecător, o să cadă şi lapoviţă. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, pe unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada. Vântul va agita atmosfera şi în restul ţării, în special prin sud şi prin sud-est, pe unde va atinge viteze de 50 de km/h. Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi ajung până la 13 grade pe litoral.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare, cu înnorări, dar şi cu scurte momente însorite. Şi pe aici o să plouă trecător, iar temperaturile vor ajunge până la 8 grade Celsius.

În Transilvania nu prea zărim soarele. Atmosfera se menţine închisă, iar, pe parcursul zilei, se anunţă ploi şi lapoviţă. La munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, va ninge, iar vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada cu viteze de până la 80 de km/h.

În Oltenia, norii se înmulţesc, însă ploile apar doar pe spaţii restrânse. În rest, zărim şi soarele din când în când, iar maximele ating 9…10 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice vor fi ploi locale. Pe aici, soarele se arată doar trecător, iar vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h. Temperaturile scad puţin faţă de ieri şi se vor înregistra 8…9 grade Celsius.

Vremea la București

În Bucureşti se menţine vremea caldă, însă vor fi înnorări şi ploi trecătoare în prima parte a zilei. Vântul se înteţeşte şi va atinge viteze de 40 de km/h, iar, după-amiaza, se vor atinge 10 grade Celsius. La noapte, înnorările persistă, mai apar câteva ploi slabe, iar minima se opreşte la 2 grade.

Vremea la munte

La munte, norii se înmulţesc şi o să ningă în majoritatea masivelor. Se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada cu viteze de până la 80 de km/h. Temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here