Capitala și trei județe, în zona roșie. Numărul infectărilor crește în toată țara/ Oltul, printre județele „verzi”

București și județele Cluj, Ilfov și Timiș rămân în scenariul roșu al pandemiei, cu o rată a infectărilor în creștere față de ziua anterioară. Incidența se află, de altfel, în creștere în toată țara, un efect așteptat al sărbătorilor de iarnă. Oltul este printre zonele cele mai puțin afectate de coronavirus, rata incidenței fiind una scăzută.

Capitala și județele Cluj, Ilfov și Timiș rămân și vineri în scenariul roșu al pandemiei, cu o incidență în creștere față de raportările anterioare.

Astfel, București are pe 8 ianuarie o rată de 3,69 cazuri noi d Covid-10 la 1.000 de locuitori față e 3,66 cu o zi înainte; județul Cluj a raportat o rată de 3,38, în creștere față de 3,24, în Ilfov există o incidență de 4,14 față de 4,11 anterior, iar în Timiș o rată de 3,59 față de 3,44 cu o zi înainte.

Crește incidența și în restul țării, cu 17 județe aflate acum în scenariul galben, cu peste 1,5 cazuri de infectări la mia de locuitori, față de 15 câte era joi, 7 ianuarie.

Rate ridicate de infectare se înregistrează la Constanța (2,91), care se apropie astfel de revenirea în zona roșie, după ce municipiul reședință de județ a ieșit recent din carantină; Brașov are o rată de 2,59, în timp ce la Galați este o incidență de 2,31.

21 de județe rămân în scenariul verde, cu mai puțin de 1,5 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Cele mai mici rate de infectare sunt în județele Harghita (0,52), Gorj (0,59), Vrancea (0,63), Olt (0,79) și Buzău (0,91).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here