Cele mai IMPORTANTE reguli pentru șoferi. Trebuie să le respecți când efectuezi inspecția tehnică periodică

Sursa foto: romaniatv.net

Anul 2020 le-a schimbat oamenilor de pe întreaga planetă viața și relația pe care o aveau cu cei din jurul lor.

Pandemia care a afectat întreaga omenire, ne-a determinat să luăm o serie de măsuri drastice și deloc pe placul nostru, de la a dezinfecta totul până la a sta izolați. Cu toate acestea, viața trebuie să-și urmeze cursul, iar noi trebuie să ne vedem de-ale noastre, încercând să reducem pe cât posibil contactul cu ceilalți. Pandemia care a afectat întreaga omenire, ne-a determinat să luăm o serie de măsuri drastice și deloc pe placul nostru, de la a dezinfecta totul până la a sta izolați. Cu toate acestea, viața trebuie să-și urmeze cursul, iar noi trebuie să ne vedem de-ale noastre, încercând să reducem pe cât posibil contactul cu ceilalți.

Ce se întâmplă atunci când trebuie să mergi cu mașina la ITP?

Indiferent de locul unde mergi, cel mai important lucru pe care trebuie să-l reții este că, trebuie să te protejezi, deoarece nimic nu este mai important decât sănătatea în această perioadă extrem de dificilă. După cum spunea filosoful german Arthur Schopenhauer… Sănătatea nu e totul, dar fără sănătate totul e nimic.

Cu toate acestea, atunci când constați că verificarea tehnică periodică la mașina proprietate personală sau care aparține firmei va expira în câteva zile, trebuie să mergi cu mașina la service, pentru ca aceasta să fie supusă unei noi verificări în vederea descoperirii eventualelor probleme tehnice. De asemenea, trebuie să reții faptul că, este foarte important să nu circuli cu mașina odată ce ITP-ul a expirat, deoarece riști o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. În plus, îți vor fi confiscate și certificatul de înmatriculare al mașinii și plăcuțele.

 

advertorial itp virus

Este adevărat, frica de a intra în contact cu oamenii a devenit din ce în ce mai mare. Dar, după cum am precizat mai sus, viața trebuie să își urmeze cursul ei. Și dacă ții cont de faptul că mașina nu mai este de foarte mult timp un lux, ci o reală necesitate, ITP-ul este absolut necesar dacă vrei să circuli cu mașina, chiar și în condițiile în care virusul nu dă semne de dispariție. În aceste condiții, pentru a-ți proteja sănătatea, este indicat să respecți câteva reguli esențiale, pe care ți le vom dezvălui în cele ce urmează.

Ce reguli trebuie respectate atunci când mergi cu mașina la ITP, pentru a-ți proteja sănătatea

Înainte de a ieși din casă pune-ți mască de protecție, mănuși de unică folosință și ia-ți dezinfectant

Este foarte important ca, înainte de a ieși din casă, să nu uiți să îți pui mască de protecție, mănuși și să-ți iei la tine dezinfectant, deoarece este bine să-ți dezinfectezi mănușile după fiecare suprafață atinsă.

Odată ajuns la mașină, aerisește-o

Aerisește mașina înainte de a ajunge la locație (deoare poți fi chiar tu purtător al virusului).

Poartă masca pe tot parcursul vizitei tale la service

Deși purtatea măștii pe o durată destul de lungă de timp nu este un lucru confortabil, gândește-te la sănătatea ta și a celor din jur. Poartă mască pe toata durata vizitei tale (chiar dacă legea se mai schimbă și nu ești obligat să faci asta).

Înmânează cartea mașinii, talonul și buletinul cu mănușile puse

Când ajungi la service înmânează actele necesare fără să îți scoți mănușile din mână.

Cât timp are loc verificarea mașinii stai în afara halei/service-ului

Dacă înainte obișnuiai să stai în interiorul service-ului pe durata verificării mașinii, acum trebuie să renunți la acest obicei. Așteaptă afară într-o zona în care nu există mulți oameni.

 

advertorial itp virus

 

La momentul semnării actelor, ideal ar fi să ai propriul pix

Semnează actele cu propriul pix. Este cea mai bună soluție pentru protecția ta.

Înainte de plecare aerisește mașina câteva minute și dezinfectează suprafața din interior și mânerele portierelor

Nu pleca de la service înainte de a aerisi mașina și a dezinfecta suprafața din interior și mânerele portierelor.

Daca totuși din nefericire ai contactat virusul în ciuda măsurilor de protecție luate, nu te panica, nu merge la spital, ia legătura cu medicul de familie. Sănătate multă îți dorim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here