Gălățean de 70 de ani, sancţionat de jandarmi după ce a sărit în Dunăre să prindă Crucea de Bobotează

Un gălăţean care s-a aruncat în Dunăre ca să ia o cruce de Bobotează aruncată de Arhiepiscopul „Dunării de Jos“, Casian Crăciun, a fost sancţionat de Jandarmerie.

Crucea de Bobotează aruncată în Dunăre de Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, Casian Crăciun, a fost recuperată de un gălăţean, asta chiar dacă, în repetate rânduri, Arhiepiscopul le-a spus atât lui, cât şi altor gălăţeni să nu se arunce în Dunăre după cruce, scrie monitoruldegalati.ro. Numai că, după ritualul obişnuit, crucea de Bobotează a fost aruncată în apă, iar unul dintre cei prezenţi s-a aruncat să o prindă, fapt pentru care Arhiepiscopul l-a dojenit şi i-a cerut să lase crucea în apă.

După plecarea autorităţilor, bărbatul a sărit iar în apă pentru a scoate crucea de Bobotează. Bărbatul un veteran al competiţiei, cu trei cruci prinse la activ şi care împlineşte peste puţin timp 70 de ani.

„Atât s-a putut, dar e bine şi că s-a putut atât. Părintele a spus să las crucea în apă, dar nu ştiu, cred că o să o iau acasă. Am sărit de 30 de ani de fiecare dată în Dunăre de Bobotează, trebuia să o fac şi acum. De trei ori am prins şi crucea“, a spus Ion Netcu.

Bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu avertisment.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here