Interzis în 2021. Restricții majore pentru toți românii. Reguli OBLIGATORII pentru organizarea de evenimente

Anul 2021 vine cu noi reguli pentru români. Tinerii care își doresc să se căsătorească trebuie să țină cont neapărat de aceste reguli.

Acestea sunt datele la care nunțile nu se pot face în 2021:

  • În toate zilele de post şi în posturile de peste an;
  • În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti (1-2 februarie; 9-10 iunie; 19 – 21 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
  • De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma (8 martie – 9 mai);
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (22 iunie – 28 iunie);
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august);
  • De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august);
  • În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
  • În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Ce reguli trebuie să respecte organizatorii de nunți, botezuri sau alte evenimente

La fel ca și în anul precedent, românii vor fi nevoiți să respecte un set de reguli stricte atunci când organizează nunți, botezuri sau alte evenimente.

Mai exact, restaurantele, cafenelele, barurile și alte locații vor fi redeschise în timp scurt, însă nu se pot organiza nunți, botezuri și alte evenimente private. În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor în care evenimentele trebuie să aibe loc, doar DSP-urile din localitate pot stabili acest lucru, în funcție de incidența numărului de infectări.

Astfel, într-o localitate unde rata de incidență a infectărilor e între 0 și 1.5 de cazuri la 1000 de locuitori, restaurantele vor funcționa cu o capacitate de 50%. Când situația devine mai complicată și cifra va fi între 1.5 și 3 la mie, acestea vor funcționa cu o capacitate de 30%.

De asemenea, conform hotărârii aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU),  evenimentele rămân interzise pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Totul s-ar putea schimba însă dacă numărul cazurilor de infectare va scădea în continuare. Rămâne de văzut ce noi hotărâri vor fi adoptate în perioada următoare și cum vor fi afectați tinerii care vor să se căsătorească sau care vor să participe la evenimente.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here