Compania de Apă Olt, sfaturi pentru protejarea conductelor de apă. Ce trebuie să știi

Compania de Apă Olt face o serie de recomandări cetățenilor pentru protejarea conductelor de apă, apometrelor și branșamentelor, deoarece, pentru următoarele zile, Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi scăzute și ninsori.

Potrivit reprezentanților CAO, în scările de bloc, ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț.

Totodată, se recomandă înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul.

De altfel, în căminul cu apometru, există posibilitatea, ca branşamentul de apă potabilă şi apometrul, să îngheţe, dacă sistemul nu este izolat termic corespunzător, au mai spus reprezentanții Companiei de Apă Olt.

Nerespectarea măsurilor recomandate poate duce la înghețarea conductelor de apă, a robineților, a apometrelor și la întreruperea alimentării cu apă potabilă a instalațiilor interioare din locuințe.

„Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv, se arată într-un comunicat al CAO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here