Ei sunt românii care se pot infecta mai repede cu COVID. Un specialist cunoscut atrage atenţia!

Există o categorie de români care se poate infecta mult mai uşor cu noul coronavirus. Vorbi despre cei care au imunitatea slăbită.

Ei sunt românii care se pot infecta mai repede cu COVID. Imunitatea organismului este afectată de alimentație dar și de stările noatre emoționale. Medicii și psihologii sunt de părere că o alimentație dezorganizată și o stare depresivă ne fac mai vulnerabili în fața bolilor.

“Alimentaţia monotonă, bogată în grăsimi şi glucide concentrate, asociată unei alimentaţii sărace în proteine, fibre, vitamine şi minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o producţie scăzută de produşi imunomodulatori, cât şi o scădere a formării de celule implicate în răspunsul imun.

Evitaţi orice tip de conserve, însă bazaţi-vă pe citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate în vitamina C), peşte, piersici (vitamina A), carne (fier). “Un consum zilnic echilibrat de carne, ouă, cereale, legume şi fructe aduce cantităţile necesare şi suficiente în producerea răspunsului imunitar”, a declarat Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie.

Românii cu nivel ridicat de stres sau depresivi au imunitatea mult mai slabă

“Starea afectivă contează foarte mult în raport cu imunitatea. Trăirile din spectrul depresiv sau al agresivităţii sunt expresia unui sistem imunitar scăzut”, explică conf. dr. Matei Georgescu, psihanalist.

De aceea, e bine să faceţi inventarul trăirilor, să vi le scoateţi din minte pe cele neplăcute, pentru că altfel vă puteţi îmbolnăvi mult mai uşor. În plus, puteţi apela şi la practici de relaxare (meditaţii) care au rolul de a “igieniza psihicul”. O dezorganizare psihică se poate manifesta şi prin insomnie.

Şi insomniile sunt foarte periculoase. Pentru ca acest fenomen să nu se înrătuţească, specialiştii recomandă să vă ridicaţi din pat, să beţi un ceai calmant sau o cană cu lapte.

În cazurile mai grave, în care insomniile durează perioade lungi, se poate încerca şi psihoterapia, această metodă acţionând asupra sursei stresului sau problemelor care cauzează insomnia şi, implicit, scăderea imunităţii organismului, vizibilă în special în lunile de iarnă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here