FOTO: Val de accidente grave din cauza ninsorii puternice. Vremea extremă face prăpăd/ Incidente și în Olt

Mai multe accidente grave au avut loc în țară din cauza ninsorilor puternice. Mai multe maşini au deparat, după ce şoferii nu au ţinut cont de condiţiile de drum.

Val de accidente grave din cauza ninsorii, luni, 11 ianuarie.

Primele evenimente rutiere din cauza zăpezii în Olt: Un microbuz cu pasageri a derapat în afara carosabilului la Movileni, iar un autocamion încărcat cu fructe a intrat în șanț la Balș.

În afară de cele două evenimente, nu au fost probleme deosebite pe drumurile din județul Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), sublocotenentul Alin Băsășteanu.

„În această dimineață, în comuna Movileni, un microbuz cu opt pasageri a derapat în afara carosabilului. A fost repus pe carosabil cu ajutorul unui buldoexcavator al SVSU Movileni.

Tot în această dimineață, la intrarea în orașul Balș, dinspre Craiova, un autocamion încărcat cu fructe a derapat în șanț. Traficul se desfășoară normal, urmează să fie repus pe carosabil, cu ajutorul unor utilaje de mare capacitate”, a declarat reprezentantul pompierilor.

La Braşov, un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, luni dimineaţă, pe DN 13, în zona localităţii Măieruş. În accident a mai fost implicat un autoturism, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

foto: brasov.net

Poliţiştii spun  că nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. La testarea şoferilor celor două vehicule, rezultatul alcooltestului a fost negativ.

Până la ridicarea autotrenului de pe carosabil, traficul în zonă se desfăşoară alternativ.

Val de accidente grave din cauza ninsorii. Patru maşini s-au ciocnit în apropiere de Ploieşti

De asemenea, un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme a avut loc, luni dimineaţă, pe DN 1, în apropierea localităţii Băneşti, traficul în zonă fiind restricţionat pe o bandă a sensului de mers către Ploieşti.

foto: ph-online.ro

Cele patru autovehicule au intrat în coliziune faţă-spate, evenimentul fiind soldat doar cu pagube materiale, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe banda numărul 2 a sensului de mers Braşov – Ploieşti.

Pe DN67D, pe ruta Târgu Jiu-Baia de Aramă- Băile Herculane se circulă în condiţii de iarnă. Se aşteaptă şi un utilaj greu pentru a scoate două maşini din şanţ.

La Măldăreşti, pe DN67, pe sensul de mers către Târgiu Jiu nu se poate circula. Sensul de mers este blocat deoarece un copac şi doi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil.

Ninge în județele Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. Pe anumite sectoare din zona de munte, carosabilul este umed, acoperit cu zăpadă frământată, tratată cu antiderapant, în strat de 0-2 cm. Drumarii din cadrul DRDP Iași intervin pentru a deszăpezi şoselele.

Zeci de maşini, distruse de copacii căzuţi la pământ în Capitală

Pompierii bucureşteni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme, ca urmare a 15 solicitări transmise pe fondul manifestărilor meteorologice din ultimele ore.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucurşeti-Ilfov (ISUBIF), au fost îndepărtaţi 15 copaci, un stâlp şi un cablu de electricitate. Nouă autoturisme au fost avariate.

foto: g4media.ro

Echipele ISU au acţionat pe străzile Nicolae Milescu, Covasna, Calea Floreasca, Şoseaua Dobroeşti, Slăniceanu şi Politehnicii.

Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populaţiei prin intermediul panourilor electronice stradale şi prin reţelele de socializare.

Cod galben de ninsori în sudul ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, valabil pentru mai multe judeţe din sudul ţării.

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, potrivit meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here