Prognoza meteo azi, 11 ianuarie. Vreme rea în majoritatea regiunilor. Se va depune un strat generos de zăpadă

Luni avem atmosferă închisă în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea sudică vin precipitaţii însemnate cantitativ. Va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, dar vor fi şi perioade cu lapoviţa şi ploi şi se va forma polei.

În Dobrogea şi Bărăganul, pe unde vin ninsori, ploi, lapoviţă, se pot acumula cantităţi mari de apă şi se va depune polei. Vântul se intețește din când în când iar pe litoral, temperaturile urcă până la 7 grade Celsius.

Mai sus în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei, va ninge mai abundent în Carpaţii de Curbură iar pe creste va fi viscol. În rest, o să cadă şi lapoviţă, iar maximele se opresc la 2 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi mohorâtă. Pe aici, predomină ninsorile, iar maximele vor fi negative în Bucovina.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă o zi destul de neplăcută: vor fi înnorări persistente, o să cadă lapoviţă, iar temperaturile urcă până la 4 grade.

În ţinuturile vestice avem tot vreme închisă. Va fi lapoviţă în zonele joase, însă, în Munţii Banatului, se anunţă ninsori. Maximele se opresc la 3 grade Celsius.

În Transilvania urmează o zi mohorâtă şi rece. Va ninge mai ales în prima parte a zilei, iar, pe crestele Carpaţilor Meridionali, vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de 70 de km/h. În depresiuni, temperaturile rămân la valori negative, iar, în restul provinciei, nu vor trece de 1 grad Celsius.

Oltenia se află, până la ora 14, sub cod galben, aşa că pe aici o să ningă destul de mult în acest interval. Vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 55 de km/h, iar maximele ajung până la 3 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice avem cod galben până la orele amiezii, aşa că ne aşteptăm la ninsori pe arii extinse şi la un strat nou de zăpadă, ce poate să depăşească 20 de centimetri. În sudul Câmpiei Române se anunţă și ploi, dar şi lapoviţă şi, mare atenţie, se poate depune polei.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti ninsorile continuă în prima parte a zilei, iar vântul rămâne activ şi va atinge, la rafală, 45 de km/h. La amiază, nu vom avea mai mult de 1 grade Celsius. La noapte vin alte ninsori iar temperatura coboară până la minus 2 grade.

Vremea la munte

La munte va ninge pe arii extinse. În masivele sudice se va depune strat nou de zăpadă, de 15…20 de centimetri, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de peste 70 de km/h.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here