ULUITOR: Guvernul Cîțu împrumută peste 1000 de euro pe secundă. Deputat de Olt: Nu ne vindem țara, o pune Cîțu gaj!

Guvernul PNL-USR împrumută peste 1000 de euro pe secundă, potrivit deputatului de Olt Marius Iancu, acesta comentând: „Nu ne vindem țara, o pună Cîțu gaj”.

La intrarea în noul an, cu toții am numărat secundele, dar dacă lăsăm la o parte bucuria momentului, puteam număra în euro, câte 1078 de euro pentru fiecare secundă, adică nivelul incredibil la care a ajuns să ne împrumute Guvernul PNL-USR girat și condus de Iohannis, scrie, pe pagina sa de socializare, deputatul PSD de Olt Marius Iancu.

Iar coșmarul împrumuturilor pentru care fostul ministru al Finanțelor, actualul premier Florin Cîțu, refuză să dea explicații, continuă, comentează parlamentarul social-democrat.

„În prima zi lucrătoare a anului 2021, Cîțu a cerut băncilor 1 miliard de euro împrumut.
Datorită viziunii economice și experienței din domeniul bancar ale premierului Cîțu, România a ajuns să se împrumute la dobânzi de 38 mai mari decât media UE.
Astfel, România plătește dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria ( 0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituania ( 0,16%) și de 4 ori mai mari decât Grecia ( 0,75%).
În 2020, Cîțu ne-a îndatorat cu 164 miliarde lei, cu 80% mai mult decât totalul împrumuturilor contractate în 2019.
Iar pentru toate aceste “afaceri” negociate de omul care a fost implicat în atacul speculativ asupra leului, din 2008, bancherul Florin Cîțu, vom plăti noi toți.
Peste un miliard de euro anual vor fi banii pe care companiile și populația îi vor da în plus, prin taxe și impozite.
Acesta este un alt “cadou” al Guvernului PNL-USR, un Guvern dorit și oferit de Iohannis românilor, în Ajunul Crăciunului.
O coaliție care guvernează pe datorie, cu o agendă de lucru în care nu sunt incluse interesele României și bunăstarea românilor.
Alții trebuie să prospere în aceste vremuri…”, a mai scris, pe Facebook, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here