Două persoane din Olt, rănite după ce au folosit produse pirotehnice. 11 dosare penale și amenzi URIAȘE

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, timp de aproximativ două luni,  pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, descoperind nereguli și aplicând amenzi celor care se abat de la lege. Totodată, oamenii legi au fost sesizați cu privire la vătămarea a două persoane, din cauza folosirii articolele pirotehnice.

Astfel, în perioada 26 noiembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, polițiștii au efectuat acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Au fost vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializau ambulant articole pirotehnice.

„Activităţile au avut scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă.       

În această perioadă au fost întocmite 11 de dosare penale și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea cu ocazia controalelor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării peste 900 de kg de materiale pirotehnice, în valoare de 22.700 de lei.

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, două persoane au suferit vătămări”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, potrivit oamenilor legii, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here