Opt bărbaţi, arestaţi preventiv după ce ar fi şantajat un alt bărbat cu publicarea de imagini compromiţătoare

Instanţa a decis arestarea preventivă a opt persoane, pentru infracţiunea de şantaj, după ce un bărbat din judeţul Teleorman a reclamat că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a cerut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu publica imagini cu caracter compromiţător.

“În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicaţi mai mulţi bărbaţi, care în perioada septembrie – decembrie 2020, au pretins şi obţinut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spaţiul virtual şi a nu transmite fotografii şi videoclipuri cu caracter compromiţător”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pe 10 ianuarie, poliţişti de la Secţia 24, împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au prins în flagrant delict doi dintre bărbaţi, imediat după ce au primit de la persoana vătămată 5.000 lei, bani puşi la dispoziţia acesteia de organele de urmărire penală şi marcaţi în prealabil de specialiştii criminalişti.

“În continuarea activităţilor procesuale au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară, două în Bucureşti şi trei în judeţul Călăraşi, fiind depistate şi conduse la audieri alte cinci persoane”, precizează sursa citată.

Prejudiciul înregistrat este de aproximativ 300.000 lei.

Cercetările sunt continuate de Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Cauza a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa: romania24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here