Acasă International Ultima oră! R...

Ultima oră! Român arestat de FBI după atacul de la Washington asupra Capitoliului! Ce au găsit în casa acestuia

Un cetățean american, de origine română, a fost arestat de FBI. Poliția a găsit în casa lui un adevărat arsenal. Se pare că românul este membru al unei organizații extremiste.

Eduard Florea, un cetățean american de origine română, a fost arestat de FBI, la New York. Românul locuia în Queens. În casa acestuia a fost găsit un întreg arsenal. Motivul pentru care cetățeanul cu origini românești a fost arestat este surprinzător. Bărbatul a făcut mai multe amenințări cu moartea. Eduard Florea are cazier pentru violență domestică din 2014. Bărbatul nu a participat la asaltul Capitoliului.

Totuși, în ultimele zile a postat online mai multe amenințări. El susținea că este membru al organizației extremiste Proud Boys și voia să organizeze o caravană înarmată care să se deplaseze la Washington.

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea celor două bombe artizanale descoperite la Washington D.C. Una dintre bombele artizanale a fost descoperită la Comitetul Naţional Republican, cealaltă – la sediul Comitetului Naţional Democratic, a indicat Federal Bureau of Investigation.

Biroul Federal de Investigaţii a creat anterior un site web pentru a colecta informaţii, fotografii sau videoclipuri cu susţinătorii lui Donald Trump. Aceștia au luat cu asaltul miercuri clădirea Congresului de pe Capitoliu. Anchetatorii se pot baza pe o mulţime de dovezi de primă mână, având în vedere că numeroşi participanţi la violenţe au postat ei înşişi imagini şi fotografii din timpul asaltului pe reţelele de social media. În multe cazuri, chipurile lor pot fi recunoscute, întrucât – în pofida pandemiei de COVID-19 – ei nu au purtat mască.

Imaginile cu susţinătorii lui Donald Trump luând cu asalt Capitoliul din Washington D.C. au şocat o lume întreagă, iar asta ar putea duce la probleme serioase pentru preşedintele în exerciţiu chiar în ultimele zile de mandat. Donald Trump a fost pus sub acuzare după votul a 229 de membri ai Camerei Reprezentanților. Dintre care 10 republicani. Acesta este acuzat de incitare la insurecție după evenimentele de la Capitoliu. Dosarul urmează să ajungă la Senat. Republicanii au majoritate.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here