Tragedie în Olt: Bărbat imobilizat la pat, surprins de incendiu în locuință. Trupul i-a ars ca o torță!/ FOTO

Un bărbat de 56 de ani din comuna Bobicești, imobilizat la pat, a ars ca o torță, duminică, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru primă intervenție, echipaje de pompieri din Balș și Slatina. Pentru că a fost anunțată o victimă, la locul intervenției a ajuns și un echipaj SMURD.

„Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul, proprietarul casei, imobilizat la pat, a fost surprins în interiorul locuinței.

La sosirea primelor echipaje, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum.

După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore.

Locuința, de aproximativ 60 de metri pătrați, și bunurile din interior au ars în totalitate.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Ca de fiecare dată când se întâmplă astfel de evenimente, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
-La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here