Alertă meteo. După ger, ninsori. Se va depune un strat nou de zăpadă

Sursa foto: digi24.ro

ANM a actualizat informarea meteo, care va fi valabilă până miercuri la prânz. Conform acesteia, va ninge în vest şi va fi ger în celelalte regiuni ale ţării.

Vremea rea se prelungeşte cel puţin alte 24 de ore.

În vest, vom avea un nou strat de zăpadă, lapoviţă şi polei, la mari altitudini va fi viscol, iar în sudul şi estul ţării predominant va fi gerul, mai ales noaptea şi dimineaţa.

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei, anunţă ANM.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

ALERTĂ METEO pentru Bucureşti

Vremea va fi rece, cu cerul temporar noros. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurulvalorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie deevoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here