Încă un SIMPTOM Covid identificat de medici. Mulți l-au ignorat până acum

Febra, tusea uscată, dificultățile la respirație și pierderea gustului și a mirosului sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale infectării cu coronavirus. Puțini sunt cei care știu că acesta poate afecta, însă, și vederea. Potrivit unui studiu recent, pacienții Covid au acuzat și inflamații la nivelul ochilor.

Covid-19 se poate manifesta inclusiv la nivelul ochilor. Cercetătorii menționau secrețiile conjunctivale, frecarea ochilor, congestia conjunctivala și înroșirea ochilor printre simptome. Deși alte simptome pot fi mai importante, cercetătorii atrag atenția că nici acestea nu ar trebui să fie ignorate.

Tipul, frecvența și transmiterea oculară a virusului ar trebui să fie luate în calcul când se stabilește tabloul clinic și simptomele Covid. Potrivit studiilor anterioare, secrețiile lacrimale pot conține virusul, motiv pentru care se recomandă evitarea atingerii feței.

Simptomele oculare sunt prezente la până 31% din cazuri, dar nu sunt luate în calcul pentru că nu sunt la fel de severe ca celelalte.

Potrivit unui chestionar, persoanele confirmate pozitiv Covid au avut simptome ca tuse uscată (66%), febră (76%), oboseală (90%) și pierderea mirosului/gustului (70%). Printre simptomele oculare, aceștia au raportat: fotobofie (18%), dureri la nivelul ochilor (16%) și senzație de mâncărime (17%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here