O locuință din Olt, făcută SCRUM în urma unui incendiu de proporții. Un bărbat a fost transportat la spital/ FOTO+VIDEO

Anexa unei locuințe din Olt a fost făcută scrum, azi, după un incendiu de proporții. Proprietarul locuinței, în vârstă de 75 de ani, conștient și cooperant, cu o plagă de aproximativ cinci centimetri la membrul superior drept, a fost asistat de echipajul SMURD și transportat la UPU Slatina.

La fața locului au acționat pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Totodată, în sprijinul militarilor au acționat și pompierii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom, cu o autospecială de stingere.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul anexei și la bunurile din interior, cu posibilități de propagare la casa aflată în continuarea anexei.

În urma incendiului au ars acoperișul anexei, pe circa 110 metri pătrați, electronice, electrocasnice, mobilier, aproximativ 500 de kilograme de cereale și un metru cub de material lemnos”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.a spus Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

„Reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile”, a spus Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here