Proteste de amploare ale pensionarilor și polițiștilor în fața Prefecturii Olt. Ce nemulțumiri au

Mâine vor fi proteste în Olt. Pensionarii și polițiștii nemulțumiți de Guvernul PNL-USR-UDMR își vor striga nemulțumirile, începând cu ora 10.30, în fața Prefecturii Olt.

Vârstnicii care sunt membri ai Asociației „Pensionarul” Olt vor cere aplicarea legii de majorare cu 40% a pensiilor, iar polițiștii vor solicita ca guvernul de dreapta să nu înghețe, în acest an, veniturile salariale.

Evenimentul care va avea loc mâine este comentat de pe acum și pe rețelele de socializare. Deputatul de Olt Marius Iancu arată că, în plină iarnă și în plină pandemie, românii nu mai pot suporta abuzurile unui „guvern format din două partide care nu au primit votul lor și ies în stradă”.

„Începând de azi, sindicaliștii Cartel Alfa și polițiștii vor picheta ministerele și sediile PNL și USR, iar mâine, pensionarii și polițiștii olteni vor protesta în fața Prefecturii Olt.

PNL și USR au picat testul guvernării și nu sunt în stare să facă un buget care să relanseze economia și să crească veniturile populației.

Creșterea salariilor este o soluție pentru relansarea economiei.

Creșterea salariului minim înseamnă creșterea veniturilor populației, a puterii de cumpărare, a producției și a vânzărilor, creșterea numărului de locuri de muncă și a bugetului pensiilor.

Este o viziune economică simplă și logică pe care o are PSD, la fel ca majoritatea Guvernelor UE sau SUA.

Majorarea salariului minim cu 3% nu este numai o bătaie de joc, ci un model de austeritate pe care nici măcar FMI nu îl mai acceptă.

Deci viziunea economică a Guvernului Cîțu este cu mult depășită de ceea ce se vrea, acum, la nivel global”, a comentat, pe Facebook, Marius Iancu.

În contrapartidă cu măsurile insuficiente ale Guvernului Cîțu, PSD propune o creștere a salariului minim cu 10,3%, de la 2230 lei la 2460 lei, la fel ca în alte țări ale Uniunii Europene precum Letonia – 16% Ungaria – 9%, Polonia – 8%, Bulgaria – 6,6% sau Slovacia- 7,4%.

„În SUA, creșterea salariului minim variază în funcție de stat, de la 5% la 9%.

Și românii știu toate aceste lucruri și de aceea ies în stradă împotriva unui Guvern de Conjunctura PNL – USR ilegitim pe care ei nu l-au votat! Românii au votat «siguranța unui trai mai bun», nu «nesiguranța zilei de mâine»!, a mai scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

Polițiștii olteni, membri ai EUROPOL, vor protesta împotriva înghețării salariilor si a refuzului Guvernului de a aplica Legea 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice, polițiștii fiind ultima categorie de bugetari și singura pentru care nu se aplică prevederile legale.

„Polițiștii nu vor protesta pentru măriri salariale, ci pentru o lege emisă și asumată de către Guvernul României în 2017, prin care urma să se elimine treptat, până în anul 2022, inechitățile salariale dintre angajați, având în vedere faptul că drepturile salariale ale polițiștilor sunt raportate/calculate și în momentul de față la nivelul lunii decembrie 2009, când salariul minim pe economie era în cuantum de 600 lei, timp de 11 ani fiind emise anual câte o ordonanță prin care nu a fost permisă actualizarea salariului de bază în raport cu salariul minim pe economie.

Pe aceasta cale facem apel la toți politiștii ce doresc să ni se alăture”, se arată într-o postarea a EUROPOL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here