Raport IPJ: Numărul infracțiunilor sesizate, a celor contra patrimoniului și a celor rutiere, în scădere la nivelul Oltului

Pe linie de activitate operativă, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt se constată o scădere a mai multor tipuri de infracțiuni. 

Astfel, în anul 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, se constată o scădere cu 8% a infracțiunilor sesizate, față de anul 2019, se arată în raportul instituției pe anul trecut.

Totodată, analiza situaţiei operative în anul 2020 reliefează o scădere de aproximativ 10% a infracţiunilor comise contra patrimoniului, față de perioada similară 2019. Infracţiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ, fiind sesizate cu aproape 20% mai puține fapte decât în 2019.

„În acest sens, poliştii olteni au urmărit în cursul anului 2020 să înlăture condiţiile care generează sau favorizează comiterea acestui gen de infracţiuni, iar activitățile de prevenire au avut scopul de a realiza o educaţie adecvată, o pregătire antiinfracţională cât mai bună a populaţiei pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu”, se arată în raportul IPJ Olt.

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, în anul 2020, poliţiştii rutieri au organizat 293 de acţiuni, din care 281 numai cu efective proprii și 13 împreună cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii ori ai societăţii civile.

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2020, numărul accidentelor grave a scăzut cu aproape 30% față de anul 2019.

„Cauzele generatoare ale acestor accidente, în această perioadă, au avut următoarele procente: indisciplina bicicliştilor – 18,71 %, indisciplina pietonală – 16,95%, viteza, prin cele două forme, viteză neadaptată şi viteză neregulamentară – 13,45 %”, mai precizează raportul polițiștilor olteni pe 2020.

În urma activităților desfășurate pe această linie, au fost constatate 581 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 54.195 de  sancţiuni contravenţionale (cu 1.871 mai multe față de anul precedent), au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4.313 permise de conducere şi 1.161 certificate de înmatriculare, se mai precizează în statistica IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here