Noi măsuri impuse în Bulgaria: Oricine vrea să intre în țară trebuie să prezinte un test COVID negativ

Persoanele care intră în Bulgaria vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19 începând din 29 ianuarie, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.

Şoferii de camioane şi autobuze, precum şi echipajele avioanelor vor fi scutite de directivă, care va dura până la sfârşitul lunii aprilie, transmite Agerpres.

Testele PCR vor trebui efectuate cel mult cu 72 de ore înainte de sosire, a declarat ministerul. Bulgarii care se întorc acasă şi nu au un test negativ vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

Bulgaria a înregistrat o scădere a numărului de noi infecţii în ultimele săptămâni şi va redeschide mall-urile şi sălile de sport pe 1 februarie, în timp ce liceele vor începe cursurile în cadrul unui regim special prin rotaţie din 4 februarie, potrivit ministerului.

Într-o altă decizie, ministerul a permis restaurantelor şi cafenelelor să se deschidă la 50% din capacitate de la 1 martie, dar a declarat că barurile şi cluburile de noapte ar trebui să rămână închise.

Unii proprietari de restaurante şi baruri, puternic afectaţi de închiderea unităţilor lor de la sfârşitul lunii noiembrie, vor să înceapă să servească clienţii de asemenea din februarie şi intenţionează să protesteze miercuri în centrul oraşului Sofia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here