Medicul Octavian Jurma: „Vom ajunge la 10.000 de cazuri pe zi dacă noua tulpină de coronavirus va scăpa de sub control”

Medicul Octavian Jurma a explicat cât de gravă este faza actuală a pandemiei în România: „Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută”.

Medicul Octavian Jurma a explicat, din perspectiva cercetătorului în științe medicale, cât de gravă este faza actuală a pandemiei în România și de ce ar trebui crescut ritmul de vaccinare.

„Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută. În Brașov a început să crescă numărul de cazuri. A avut 168 de cazuri. Acestă tulpină se confiramă în țară. Mă aștept să văd un mare număr mare de creșteri”, a explicat medicul.

„România a fost un sat fără câini la schimbarea asta de gardă, nu a fost o schimbare de Guvern. Când te uiți că s-au scos 33% în București, primul lucru este să ne uitam la problemă și să o recunoaștem. Aștept să văd pași concreți în direcția testării. Multe județe vor vedea că pot fi în zona roșie.”, a adăugat acesta.

Medicul Octavian Jurma spune că deoarece avem mai multe tulpini, avem de fapt mai multe pandemii care se suprapun. În Romania nu sunt cazuri reale, ci doar cazuri confirmate.

„Curba arată înfiorător. Au scăzut cu 20% numărul de cazuri, apoi se vede o izbucnire la 50.000 de cazuri pe zi. Vechile măsuri sunt mai puţin eficiente. E nevoie să le mărim cu 50% doar să ajungem unde am fost. Celelalte ţări şi-au dat seama ce înseamnă aceste măsuri, să lase acest virus să se adapteze la măsurile noastre”, spune medicul.

El a explicat că virusul este o entitate inteligentă care se adaptează la mediul nostru şi de aceea avem de fapt mai multe epidemii care se suprapun.

„Discutam cu o entitate inteligentă. Suntem atacaţi de o entitate biologică străina noua care se adaptează în mediul nostru pentru că i-am permis să se răspândească în casele noastre. Sunt tulpini diferite şi tehnic ele sunt epidemii diferite, chiar dacă se suprapun şi clinic produc acelaşi profil”, explică Octavian Jurma.

Medicul Octavian Jurma spune că nu este exclus un al treilea val al pandemiei .„Este o discuție care necesită atenție. Trebuie să mergem în Marea Britanie. Acestă tulpină afost identificată în luna septembrie. Au mers destul de bine lucrurile. Premierul le-a spus că vrea să le dea cetățenilor o vacanță, iar în decembrie acea perioadă de platou. În momentul când au relaxat noua tulpina a explodat”, a menționat medicul în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.901 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 90 de decese.. Numărul pacienţilor internaţi la ATI este 989.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here