Patru autoturisme, GRAV avariate de copacii rupţi din cauza vântului şi zăpezii/ FOTO

Patru autoturisme au fost avariate în municipiul Giurgiu, în ultimele 24 de ore, de copaci rupţi de vânt şi zăpadă, pompierii acţionând pentru înlăturarea arborilor.

“În urma căderilor de zăpadă şi a viscolului, pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă produse la nivel local. Astfel, ISU Giurgiu a fost sesizat prin 112 că este nevoie de intervenţia acestora pentru înlăturarea unor copaci căzuţi pe autoturisme, în municipiul Giurgiu. Pompierii giurgiuveni au avut de executat mai multe astfel de intervenţii în municipiu, patru autoturisme fiind avariate de copaci care s-au rupt din cauza vântului şi a zăpezii şi au căzut peste acestea pe strada Decebal, într-o parcare amenajată şi pe bulevardul Miron Nicolescu”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

În momentul producerii evenimentelor, proprietarii nu se aflau în interiorul maşinilor.

Pentru a preveni astfel de incidente, ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor ca, pe timpul fenomenelor meteorologice periculoase, să nu parcheze autoturismele în apropierea panourilor publicitare, a copacilor sau a stâlpilor de electricitate.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Giurgiu au căzut cantităţi de precipitaţii din lapoviţă şi ninsoare de până la 27 de litri pe metru pătrat, vântul a bătut cu viteze la rafale de până la 52 de kilometri la oră, iar temperaturile atmosferice au coborât la minus trei grade Celsius, ceea ce a favorizat formarea gheţii şi a poleiului.

Sursa: romania24.rol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here