Senatorii și deputații PSD de Olt cer, în Parlament, demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Solicitarea vine după tragediile generate de incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București, precum și de lipsa de asumare a responsabilității la vârful sănătății publice.
Alături de alți colegi ai lor, senatorii social-democrați olteni Siminica Mirea și Paul Stănescu au luat cu ei, luni, în sala de ședințe a Senatului pancarte pe care sta scris, cu litere mari, „Voiculescu demisia!”.
„Alături de colegii mei, senatorii social democrați, am cerut astăzi, demisia ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.
Lipsa asumării și a responsabilității poate ucide, iar evenimentele tragice petrecute în ultima perioadă confirmă acest lucru!
Siguranța pacienților este esențială, și nu poate fi neglijata!
Tocmai de aceea, demisia reprezintă singura soluție onorabilă și de respect față de toți cetățenii români”, spune Siminica Mirea.
Și în Camera Deputaților se cere demisia ministrului Sănătății. Florin Barbu reliefează că, în doar o lună și o săptămână de mandat al lui Vlad Voiculescu, au avut loc patru incendii în spitale soldate cu nouă victime, în vreme ce măsurile pentru prevenirea incendiilor în unitățile medicale lipsesc cu desăvârșire, mai ales în secțiile COVID unde este o concentrație mare de oxigen.
„Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat, 4 incendii în spitale, 9 victime, 0 măsuri pentru prevenirea incendiilor în unitățile medicale, mai ales în secțiile COVID unde este o concentrație mare de oxigen.
Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat- 4 secretari de stat și 15 consilieri angajați, majoritatea neavând legătură cu domeniul medical, fiind foști colaboratori din diferite ONG-uri (lucru considerat infracțiune de Voiculescu atunci când demnitarii angajau foști colaboratori în instituțiile publice pe care le conduceau).
Ce a făcut Vlad Voiculescu, de când este Ministrul Sănătății?
A vrut să câștige capital de imagine de pe urma campaniei de vaccinare, a intrat în conflict cu primarii, majoritatea social democrați, pentru a puncta politic și când nimic din toate acestea nu i-a reușit, a amânat campania de vaccinare, cu două săptămâni.
Discursurile lui Voiculescu după incendiul de la Institutul Matei Balș despre „cum și ce va face” sunt 0, la fel ca primul său mandat de ministru al Sănătății și primele 5 saptamani din cel de-al doilea.
Sănătatea românilor nu are nevoie de un broker, ci de un specialist în domeniu care să cunoască problemele din spitale și sa ofere soluții.
Asa că, domnule Voiculescu, FOST BROKER de imobiliare la trei bănci din Austria și Mare Ong-ist în România, sănătatea și viața românilor nu sunt o afacere!
Dați-vă DEMISIA, pentru că de onoare nu poate fi vorba!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Florin Barbu.
Din rândul care cer o asemenea demisie nu lipsește Marius Iancu. Parlamentarul social-democrat spune că indiferența ucide, fenomen care continuă să ia vieți.
„Anastasia Victoria Andrei, biolog, timp de 40 de ani, la Institutul National de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din București, cercetător renumit într-un domeniu unde țara noastră a fost deschizătoare de drumuri, este una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balș.
Este unul dintre motivele pentru care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia.
Alte șapte victime care au decedat în secția Covid sunt alte motive pentru care Voiculescu trebuie să plece acasă!
Familiile îndurerate și prietenii și miile de români care sunt indignați de ceea ce se întâmplă în spitalele din România sunt deja prea multe motive pentru care cerem demisia lui Vlad Voiculescu.
PSD va depune, în Parlament, și o moțiune de cenzură împotriva ministrului Vlad Voiculescu!
Indiferența ucide!”, afirmă deputatul de Olt Marius Iancu.
Printre cei care subliniază mandatul plin de tragedii al lui Voiculescu se numără și tânărul deputat Cătălin Grecu, dar și Adrian Chesnoiu.
„Un mandat marcat de tragedii fără margini ni-l ilustrează pe actualul ministru al Sănătății, în poziția unui ministru superficial, care are doar o listă lungă de «bune intenții», nu de măsuri urgente care să preîntâmpine astfel de drame.
Prin cuvintele șefului său, pe linie executivă, Florin Cîțu, „ori ieși din birou și îți faci treaba, ori pleci acasă”, îi cer astăzi: DEMISIA!”, a notat, pe Facebook, Cătălin Grecu.
În orice țară civilizată, un incident de tipul celui de la Spitalul „Matei Balș” se soldează cu demisia de onoare a celor care gestionează politicile publice din domeniul respectiv, afirmă și Adrian Chesnoiu, care îl acuză pe ministrul Sănătății că, „în stil balcanic, se spală pe mâini de orice vină, apreciind că nu are suficientă vechime în funcție pentru a-și asuma vreo responsabilitate”.
„Dar despre faptul că USR PLUS a susținut politica PNL și timp de mai bine de un an de zile situația în spitale s-a agravat sub mandatul Dreptei, nu zice nimic Vlad Voiculescu!
Cer ministrului Voiculescu demisia, dacă nu ca semn de conștientizare a faptului că nu are legătură cu sistemul medical și nu știe ce măsuri să adopte pentru a evita dezastre de genul celui de la Matei Balș care se soldează cu moartea unor concetățeni ai noștri, atunci măcar una de onoare.
Viața românilor trebuie protejată cu orice preț!
Demisia Vlad Voiculescu!”, este mesajul lui Chesnoiu.
Din corul celor ce îi solicită lui Vlad Voiculescu să își asume responsabilitatea prin demisie face parte și deputatul Emil Albotă.
„Au trecut patru zile de la tragedia de la «Matei Balș» și exact cum preconizam se caută «vinovații fără vină».
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a rămas la stadiul de: «poate», «se pare că», «urmează să» și eternul «vom face».
Pentru lipsa de asumare și lipsa de reacție în fața suferinței, care se perpetuează de la zi la zi în spitalele românești, îi cer astăzi: DEMISIA!”, a scris, pa pagina sa de socializare, Emil Albotă.
Noi detalii revoltătoare ies la iveală, la trei zile de la incendiul tragic de la Institutul „Matei Balș”, în urma căruia opt pacienți și-au pierdut până acum viața.
În condițiile în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora saloanele nu aveau temperatura optimă pentru sezonul rece, medicii de la Matei Balș au recunoscut că unitatea medicală avea centrale termice pentru pavilioanele unde nu era suficientă căldură, însă nu le-a montat până acum. Din această cauză însoțitorii pacienților au solicitat să aducă surse improvizate, precum aerotermele, scrie, luni, b1.ro.