Acasă Național Se schimbă vr...

Se schimbă vremea în România! Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Prognoza meteo ANM

Vremea se schimbă în România! Temperaturile din această perioadă sunt neobișnuite pentru sezonul în care ne aflăm, spune directorul Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, Florinela Georgescu.

Se schimbă vremea în România! Marți, 2 februarie, temperaturile de primăvară își fac apariția în România. În partea de sud a țării se vor înregistra temperaturi de 16 grade Celsius. Totuși, vremea va fi mai rece în Moldova, unde sunt așteptate temperaturi cu puțin peste 0 grade Celsius.

Azi, la nivelul țării, se vor înregistra temperaturi caracteristice pentru finalul iernii. Totuși, trebuie să ne amintim că, în ultimii ani, luna februarie a adus manifestări mai severe ale vremii.

La munte, vremea este bună pentru vacanță, excepție făcând ninsorile din nordul Carpaților Orientali. În restul zonelor vor lipsi ninsorile iar stratul depus de zăpadă va continua să se păstreze.

Este de menționat că, în zonele mai joase, stratul de zăpadă a mai scăzut în grosime și nu are șanse să se refacă în următoarele zile.

Weekendul acesta va veni cu vreme frumoasă și nu sunt așteptate precipitații. Pentru cei care doresc să meargă la munte, vremea va fi favorabilă pentru sporturile de iarnă. Totuși, meteorologii au emis o atenționare de avalanșă îndeosebi în Munții Făgăraș.

Cei care doresc să meargă la mare, vremea va fi mai caldă decât în weekend-ul trecut. Este posibil ca sâmbătă maxima să ajungă la 12-13 grade Celsius.

În ceea ce privește Capitala, vremea va fi lipsită de precipitații însă ceața ar putea aduce burniță de scurtă durată.

Vremea 2 februarie

În București, temperatura maximă va atinge 7 grade. În următoarele zile, temperatura poate urca până la 11-12 grade Celsius.

Arad – 1 grade Celsius

Bacău – -3 grade Celsius

Baia Mare – 3 grade Celsius

Brașov – 3 grade Celsius

București – 7 grade Celsius

Cluj-Napoca – 1 grad Celsius

Constanța – 5 grade Celsius

Craiova – 2 grade Celsius

Galați – -2 grade Celsius

Iași – -2 grade Celsius

Oradea – 1 grad Celsius

Sibiu – 3 grade Celsius

Suceava – -6 grade Celsius

Timișoara – 1 grad Celsius

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here