Zeci de români, sechestrați pe aeroportul din Cancun. Sunt bruscați, închiși și separți de familii. Reacția MAE

Situaţie alarmantă în Mexic! Peste 80 de români sunt sechestraţi, în aceste momente, pe aeroportul din Cancun, în condiţii extreme. Nu au acces la paşapoarte sau carduri şi urmează să fie deportaţi către România.

Apelurile alarmante vin de pe Facebook, acolo unde românii scriu că sunt bruscaţi, închişi într-o încăpere şi ameninţaţi cu închisoarea dacă cer explicaţii. Mai mult decât atât, unii mărturisesc că sunt separaţi de familie.

O mamă împreună cu bebeluşul ei povesteşte că a fost deportată, fără niciun fel de explicaţie, după ce a fost separată de soţul ei. Zeci de români ar fi fost deportaţi în ultimele trei zile, după sosirea pe aeroporturile din capitala Mexicului și Cancun.

În urma solicitarilor, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale.

Potrivit datelor preliminare, autorităţile mexicane le-ar fi refuzat românilor accesul pe baza interviului realizat la sosire şi ca urmare a indentificării unor alerte la verificarea documentelor de călătorie.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here