Controverse după cazul bebelușului mort la botez. Oamenii cer schimbarea regulilor botezului. ÎPS Teodosie: Regulile sunt de 2000 de ani şi aşa rămân

Bebeluşul de la Suceva a murit înecat, în urma botezului. Este concluzia medicilor legişti în urma căreia preotul care a oficiat ceremonia a fost acuzat de ucidere din culpă. Cazul a stârnit un val de controverse, iar mulţi oameni cer acum ca scufundarea totală în apă, în timpul botezului, să fie interzisă. Înalt Prea Sfințitul Teodosie, însă, spune că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Rezultatele preliminare ale necropsiei arată faptul că bebeluşul a murit după ce s-a asfixiat cu lichid care i-a ajuns în plămâni. Rămâne însă de văzut după analizele de laborator despre ce lichid este vorba.

Ancheta continuă, dar acum, a fost schimbată încadrarea faptei. Preotul care a făcut botezul este acuzat de ucidere din culpă.

Anca Panciuc, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava: Persoana faţă de care se efectuează cercetări, a dobândit calitatea de suspect.

Cazul bebelușului care a murit după botez a stârnit un val de controverse. După această tragedie, pe internet, circulă o petiție prin care se cere renunţarea la scufundarea totală a copiilor în cristelniţă. Înalt Prea Sfințitul Teodosie, însă, spune că nici acest caz, nici altele nu vor schimba tradiţia.

ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului: Vă spun sigur că nu se schimbă nicio regulă! Păi regulile sunt de 2000 de ani şi aşa rămân.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here