Pericol de incendiu după ce sute de litri de carburant s-au scurs pe șosea, în urma unui accident. Cinci persoane au fost implicate

Cinci persoane şi trei autovehicule au fost implicate miercuri seară într-un accident rutier, produs în localitatea Salva, din județul Bistriţa-Năsăud.

A fost pericol de incendiu, pentru că sute de litri de carburant s-au scurs pe şosea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Un șofer de 73 de ani din judeţul Cluj, care se îndrepta către Sighetul Marmaţiei, a ajuns într-o intersecţie, şi cu toate că avea în faţă indicatorul STOP, nu a acordat prioritate, aşa că a lovit o maşină care circula regulamentar, iar aceasta a ricoşat într-un camion care staţiona la marginea drumului. În urma impactului, rezervorul camionului s-a spart şi sute de litri de carburant s-au scurs pe carosabil.

Șofer camion: „Nu a stat la STOP domnul cu Loganul, domnul cu Audi a circulat regulamentar. Eu eram pe partea mea, cel cu Loganul a dat în Audi şi cel cu Audi a dat în camionul meu şi mi-a tăiat rezervorul de 800 de litri de motorină.”

Reporter: „Nu aţi oprit la stop?”

Șofer vinovat„Nu am observat nimic, dacă nu-i lumină, reduc şi vin. Dacă aveam viteză era altceva, dar nu am avut nici viteză.”

În maşina care a provocat accidentul se mai aflau soţia şoferului şi doi nepoţi, care, din fericire, nu au păţit nimic.

Soţie şofer vinovat: „Veneam de la Cluj şi mergeam spre Sighet. Eu am stat în faţă, aveam şi centura şi nu a sărit nici airbagul.  Zic: „Du-te încet ca să ajungem cu bine acasă”. Nu am observat nimic, nici STOP.”

Pompierii militari ajunşi la faţa locului, au acţionat imediat pentru a împiedica declanşarea unui incendiu. Apoi, alături de lucrătorii de la Drumuri Naţionale, au curăţat carosabilul, timp în care traficul a fost blocat pentru 40 de minute.

Crina Sîrb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud„La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 73 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN7 D, a ajuns la intersecţia cu DN C, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, care a fost proiectat într-un camion.”

Poliţiştii au stabilit că şoferul de 73 de ani este vinovat de producerea accidentului, iar acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul pentru 60 de zile.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here