Război total între PNL și USR PLUS la Sectorul 1. Clotilde Armand ar fi amenințat viceprimarul PNL că îl dă afară din birou

Război total între PNL și USR PLUS la Primăria Sector 1. Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a dezvăluit, într-un mesaj publicat pe Facebook, amenințările primarului Clotilde Armand la adresa consilierilor PNL, dar și la adresa viceprimarului Ramona Porumb căreia i-ar fi transmis că o mută din Primărie pentru că „a îndrăznit să nu fie de acord cu toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței” de Consiliu Local. Scandalul are legătură cu modul în care conduce Armand sectorul, PNL acuzând-o pe aceasta de atitudini dictatoriale. 

„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021 (…)  Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (…) a dat buzna în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședința de Consiliu, ca să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție…seara aceasta să se mute”, scrie președintele PNL Sector 1.

Burduja susțin că în ședința de Consiliu, la punctul despre situaţia şcolilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL, primarul Armand a ieşit din sală ca să scrie o postare pe Facebook.

„Păcatul este că echipa PNL a avut “tupeul” să pună întrebări dificile și să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Si despre halucinantele întâmplări de la ADP (…) Dupa ce a revenit in ședinta de consiliu, explicația primarului Armand a fost aceasta: „v-am facut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama ca nu apreciati această concesie”. Judecati dumneavoastră”, scrie Burduja.

Clotilde Armand a scris miercuri pe Facebook că proiectul restructurării Poliţiei Locale nu a trecut din cauza „USL Sector 1”.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, aceasta a postat pe Facebook că şedinţa Consiliului Local a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD.

„Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor. Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România”, a scris Clotilde Armand.

Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.

Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Armand că vrea să reorganizeze poliția „peste noapte” după bunul plac și că proiectul privind atribuirea parcărilor reședință are în spate interesele lui Cornel Bărbuţ, consilier local USR PLUS, despre care au apărut în spaţiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deşi este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluţii pentru parcări

Probleme cu salubrizarea. Romprest a sistat activitatea

Compania Romprest a trimis astăzi o notificare Consiliului local al Sectorului 1 prin care informează că sistează activitatea pe perioadă nedeterminată. Potrivit documentului, sistarea activităţii a fost decisă în urma „încălcărilor repetate ale drepturilor delegatului, aşa cum sunt ele prevăzute în contractul de delegare şi legislaţia aplicabilă”.

Primarul Sectorului 1 spune că oferta Romprest nu poate fi onorată, pentru că nu există bani suficienţi pentru acest lucru.

„Am primit această ofertă de specialitate acum două zile. Este o analiză de către colegii noştri la Direcţia economică. În această ofertă se cer 50 de milioane de lei din ianuarie, februarie, martie. Pur şi simplu ar trebui să nu plătim salariile, ca să putem să onorăm această ofertă. Deja suntem într-un impas. Bugetul nu este semnat. Nu pot să iau în serios această ofertă. Realitatea este mult mai puternică decat orice gândire”, a spus Clotilde Armand, în şedinţa de Consiliu Local de la Sectorul 1.

De asemenea, Clotilde Armand a fost acuzată că ar intenționa să retragă finanțarea a patru spitale din Sectorul 1.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here