Cine le va asigura măști sanitare elevilor și profesorilor săraci? Cîmpeanu: Stocul este de 37 de milioane

Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că elevii și profesorii din zonele sărace, sau cei care nu își permit să le schimbe la câteva ore așa cum este recomandat de medici, vor beneficia din stocul de peste 37 de milioane de măști al Ministerului Educației.

„Stocul de măști din școlile din România, vorbesc doar de măștile achiziționate de Ministerul Educației prin inspectoratele școlare județene, este mai mare de 37 de milioane de măști. La acest moment”, a răspuns Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

„Se adaugă stocurile obținute prin finanțarea achiziției autorităților locale. Sunt exemple și de alte surse de asigurare a măștilor. Ministerul Educației este în curs de a perfecta un contract de donație prin care vor fi distribuite în școli 500.000 de măști, vom anunța zilele următoare acest lucru. Măști conforme!”, a adăugat ministrul Educației.

Astăzi, Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschis școlile, în contextul revenirii elevilor în bănci de luni, 8 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here