Al 13-lea deces în rândul pacienților transferați de la Institutul ”Matei Balș” după incendiul din 29 ianuarie

Bilanțul deceselor în rândul pacienților care au fost transferați de la Institutul ”Matei Balș” la alte spitale din Capitală după incendiul din 29 ianuarie a crescut la 13.

O altă persoană, transferată după incendiul de la Institutul ”Matei Balș” s-a stins din viață, potrivit Antena3. În total 13 pacienți de la Institutul ”Matei Blaș” au murit.

Între timp, Ministerul Sănătății a transmis, joi, noi date cu privire la starea în care se află ceilalți pacienți care au fost transferați la alte unități medicale din București, în urma incendiului.

Ajutoare de urgență pentru rudele victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței Executivului că a fost aprobată o hotărâre de guvern privind acordarea de ajutoare de urgență pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobat o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a anunțat Florin Cîțu.

Medicul Adrian Marinescu, după incendiul de la Matei Balș: Ceea ce s-a întâmplat este de nedescris

 

Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit despre incendiul care a izbucnit la Spitalul Matei Balș vineri dimineață. Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi.

”În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentreză pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic? Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare. Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”, a spus Adrian Marinescu.

”În plan practic, ar trebui să fie mai multe variante în așa fel încât să nu fie nevoie să internezi pacienții cu forme severe și cu necesar mare de oxigen într-un singur loc. La asta am putea să ne gândim dacă vrem să reducem numărul de surse per cameră”, a adăugat acesta.

”E clar că existau avizele(…). Până la urmă o scânteie apare extrem de ușor. Putem să discutăm ce a determinat acea scânteie și o să vedem concret, dar e important cum rezolvăm cauza și cauza e legată de acea concentrație de oxigen”, a mai spus el.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here