VIDEO Restaurante din Slatina și Caracal, amendate de polițiști pentru încălcarea interdicțiilor anti-COVID

Pe raza municipiilor Slatina și Caracal au fost organizate două acțiuni punctuale, Polițiștii de ordine publică, investigații criminale și investigarea criminalității economice au efectuat, ieri, cu sprijinul pompierilor și jandarmilor olteni, mai multe acțiuni de control, în special pentru verificarea respectării recomandărilor / interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă de către reprezentanții societăților comerciale. Oamenii legii au găsit nereguli la mai multe restaurante din Slatina și Caracal, aplicându-le sancțiuni. Amendată a fost și o companie din Caracal specializată în jocuri de noroc.

În doar două ore, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat opt sancțiuni contravenționale, dintre care una reprezentantului unui restaurant din municipiul Slatina și alte șapte reprezentanților unor societăți comerciale din municipiul Caracal.

Totodată, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești au organizat o acțiune punctuală pe raza comunelor arondate, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, unor societăți comerciale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.

„Vă rugăm să conștientizați importanţa respectării măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice actuale şi să abordați o conduită preventivă, responsabilă pentru limitarea riscului de a ne infecta.

Polițiștii nu vor neglija nici abaterile de la normele de circulație pe drumurile publice, acționând în permanență pentru creșterea siguranței în deplasările pe drumurile publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi prin măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit și prevenirea sustragerii, transportului și a comercializării ilegale de material lemnos, în contextul măsurilor specifice stării de alertă.

Totodată, împreună cu jandarmii olteni, vor fi desfășurate activități pentru respectarea normelor de convieţuire socială, asigurare și menținere a ordinii şi liniştii publice”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Verificările la agenții economici vor fi efectuate și cu sprijinul pompierilor olteni, precum și al specialiștilor din celelalte instituții care participă la efortul colectiv al autorităților pentru asigurarea respectării normelor specifice stării de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here