Aproape 180 de amenzi aplicate de autoritățile din Olt în 24 de ore. Nepurtarea măștii, motivul principal

politia olt amenzi covid-1

Inspectoratul de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și cu sprijinul polițiștilor locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Echipele mixte de control au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 27.100 de lei.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali, fiind intensificate activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală și a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali.

În contextul reluării cursurilor școlare fizic, au fost preconizate aglomerări în zona supermarketurilor, astfel că reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt au fost prezenți în proximitatea acestora, pentru a se asigura de faptul că cetățenii respectă măsurile de protecție individuală și distanțare fizică.

Au fost controlate aproximativ 100 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 92 de  mijloace de transport, dintre care 38 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.300 de persoane.

Echipele mixte de control au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 27.100 de lei.

Aceste acțiuni se vor desfășura zilnic, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Autoritățile recomandă tuturor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei și vă reamintim că evenimentele private (aniversări, nunți, botezuri, mese festive) sunt interzise. Se recomandă respectarea regulilor privind distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție corespunzător, astfel încât să acopere nasul și gura.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here