Anchetă la SJU. Pacient infectat cu noul coronavirus, „uitat” două zile într-o secţie ATI non-COVID

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după ce un pacient operat a fost dus la ATI în secția non-COVID şi ţinut acolo timp de două zile chiar dacă rezultatul testului COVID-19 ieşise pozitiv. Conducerea spitalului a deschis o anchetă pentru a afla cum a fost posibil acest lucru, iar toate cadrele medicale implicate vor da explicaţii.

Pacientul a fost internat vineri seara la Spitalul Județean din Craiova în stare foarte gravă. Acesta a fost operat imediat, iar după operaţie a fost dus într-o secție de Terapie intensivă non-COVID. La internare a fost testat pentru COVID-19. Câteva ore mai târziu, rezultatul testului care arăta că are COVID-19 a fost trimis către Unitatea Primiri Urgențe, acolo unde a fost recoltat. Însă cei din UPU nu au mai informat colegii de la ATI că pacientul este infectat cu virusul SARS-COV 2 şi nici cei de la ATI nu au sunat, conform protocolului, pentru a afla rezultatul testului.

Astfel, pacientul infectat cu coronavirus a stat până luni dimineaţă în secţia ATI non-covid alături de alţi cinci pacienţi şi ei în stare gravă.

Toţi pacienţii din secţia ATI non COVID vor fi acum tstaţi pentru a se afla dacă s-au infectat.

Conducerea Spitalului Județean din Craiova a luat decizia să deschidă o anchetă. Toate cadrele medicale implicate vor da explicaţii în acest caz.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here