Cel mai nou simptom asociat febrei care apare la coronavirus. Ar mări de trei ori pozitivarea

Gama de simptome care arată prezența COVID se mărește mereu cu noi semne de boală. Unul dintre ele a atras atenția britanicilor, într-un studiu, mai ales că este asociat cu febra.

Un milion de oameni au făcut obiectul unui studiu în Marea Britanie, iar cercetătorii au pornit de la simptomele „de bază” ale infectării cu coronavirus: febră, tuse și pierderea gustului și a mirosului. Paleta de asemenea manifestări este însă mult mai largă, au aflat cercetătorii.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare luate împreună arată și ele că sunt șanse mari ca persoana care le manifestă să fie infectată cu coronavirus. Acestea apar de cele mai multe ori în combinație cu cele clasice, arată publicația „The Sun”.

Cu cât oamenii au prezentat mai multe simptome, cu atât au fost mai multe șanse ca testul lor să iasă pozitiv.

Politica autorităților sanitare în prezent este de încurajare a oamenilor să se testeze, dacă manifestă cel puțin unul din aceste simptome, arată sursa citată.

Cercetătorii afirmă că în prezent dacă toată lumea cu simptomele de bază s-ar testa, proporția celor găsiți pozitivi ar fi de jumătate, și ar urca la trei sferturi în situația în care printre acele simptome ar apărea și frisoanele.

Profesorul Paul Elliott, directorul programului REACT al Imperial College London, a declarat: „Aceste noi descoperiri sugerează că multe persoane care au Covid-19 nu vor fi testate – și, prin urmare, nu se vor auto-izola – pentru că simptomele lor nu se regăsesc în ghidul de sănătate publică protocoalele ajutătoare pentru identificarea persoanelor infectate. Înțelegem că este nevoie de criterii clare de testare și că includerea multor simptome care se întâlnesc în mod obișnuit în alte boli, cum ar fi gripa sezonieră, ar putea risca ca oamenii să se autoizoleze inutil” a precizat profesorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here