Persoanele din Olt nu se învață minte. O nouă serie de amenzi pentru cei care încalcă măsurile anti-COVID

Zeci de amenzi aplicate, ieri, de forțele de ordine din Olt. Cei care nu purtau mască sau cei care circulă noaptea fără motiv, depistați și sancționați.

Au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 170 de forţe de ordine, fiind verificate 78 societăți comerciale, precum şi 46 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate peste 1.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 23.000 de lei, dintre care 83 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 18.500 de lei și 9 aplicată persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în valoare de 4.500 de lei”, a declarat reprezentantul Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here