Copil de 2 ani care se înecase cu o bomboană, salvat după ce dispecerul de la 112 a îndrumat-o pe mamă cum să procedeze

Foto: b1.ro

Un copil în vârstă de doi ani din judeţul Argeş care s-a înecat cu o bomboană a fost salvat cu ajutorul informaţiilor date dispecerul de la 112, care a îndrumat-o pe mamă cum să procedeze.

Dispecerul lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş de relativ puţin timp şi i-a dat mamei indicaţiile pas cu pas, astfel încât copilul să poată respira din nou, scrie News.ro.

Apelul la 112 a fost primit miercuri, din partea unei femei din comuna argeşeană Bughea de Jos, a transmis, joi, pe Facebook, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

“Apelantul anunţa că un copil de numai doi anişori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacţie şi are nevoie urgentă de ajutor”, au informat reprezentanţii ISU Argeş.

Care au fost sfaturile salvatoare

Dispecerul a învăţat-o pe femeie să îl aşeze pe micuţ cu faţa în jos, să îl pună pe antebraţ şi să îl bată pe spate, a rămas cu aceasta cât timp a făcut manevra şi până când copilul a putut respira din nou.

Plutonierul major Adrian Burcea este cel care a răspuns apelului dat la 112 în acest caz.

“Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeş, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla”, au precizat reprezentanţii ISU Argeş.

Aceştia recomandă populaţiei să descarce aplicaţia DSU, să acceseze rubrica “Mai multe” şi mai departe ”Învaţă”. În aplicaţie sunt disponibile şi jocuri educative pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here