Începe procesul în cazul femeii denunțate de Darius Vâlcov pentru o șpagă de 2000 de euro

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Olt a decis, ieri, că procesul poate începe în cazul Ioanei Gușatu, trimisă în judecată pentru trafic de influență în urma denunțurilor formulate, ca martori, de Darius Vâlcov și Octavian-Constantin Ilinca.

Decizia nu este definitivă, inculpata având drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicarea încheierii.

„Se ia act că nu s-au formulat cereri şi excepţii de către părţi şi nici nu au fost invocate din oficiu de către instanţă. În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 293/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, privind pe inculpata: GUŞATU IOANA a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Guşatu Ioana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trafic de influență”, prev. de art. 291 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii procurorului şi părţilor”, se arată în încheierea instanței.

Tot ieri Tribunalul Olt a decis și că Ioana Gușatu va rămâne sub măsura preventivă a controlului judiciar.

„Constată temeinicia şi legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Guşatu Ioana dispusă prin ordonanţa nr.293/P/2020 din data de 24.11.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În temeiul art. 207 alin. 4 C.p.p. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă inculpata Guşatu Ioana”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Pe lângă alte restricții, pe perioada măsurii preventive, inculpata nu are voie să se apropie şi să comunice, „direct ori indirect, pe nicio altă cale, cu martorii denunţători Darius Bogdan Vâlcov şi Ilinca Octavian – Constantin, precum şi cu martorii Vlaicu Mădălina şi Onică Dumitru”.

Potrivit site-ului impactinolt.ro, Ioana Gușatu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce, la sfârșitul anului 2012, prevalându-se de influența pe care pretindea că o are pe lângă primarul municipiului Slatina de atunci, Darius Vâlcov, a pretins și primit de la denunțătorul în acest caz, Ilinca Octavian Constantin, suma de 2000 de euro, promițându-i acestuia că îi va facilita obținerea unui contract de prestări servicii, respectiv anveloparea unui bloc.

Surse citate de impactinolt.ro susțin că Ioana Gușatu ar fi mama Ancăi Guşatu, cea care a administrat o vreme una dintre afacerile de care a fost legat numele lui Darius Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here