Nu porți mască în spațiul public, iei amendă. 100 de oameni au fost sancționați de polițiștii din Olt într-o singură zi

Poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai ISU, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat, în ultimele 24 de ore, activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 107 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.500 de lei, dintre care 100 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Ca și la controalele anterioare, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 forţe de ordine, fiind verificate 92 de societăți comerciale, precum şi 88 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 12.500 de lei, dintre care 100 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 12.000 de lei și 7 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 500 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here