Angajat al Primăriei Caracal, sub control judiciar pentru trafic de influență. Ce i-a promis unui afacerist de la care a luat 30.000 de lei

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, ieri, luarea măsurii controlului judiciar faţă de un bărbat, în vârstă de 48 ani, angajat al Primăriei Caracal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență.

Bărbatul este acuzat de anchetatori că în luna mai, respectiv iunie, a cerut și primit de la un om de afaceri 25.000 de lei și 1.000 de euro, făcându-l să creadă că îl poate influența pe fostul primar al Caracalului, pentru a-i facilita obținerea unor contracte cu atribuire directă.

„În fapt, s-a reţinut că, în luna mai 2020, respectiv iunie 2020, inculpatul B.M.L. a pretins şi primit de la numitul C.D.D. sumele de 15.000 de lei şi 1.000 de euro, respectiv suma de 10.000 lei (2 acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influenţă asupra primarului municipiului Caracal, R.L. (Liviu Radu n.r.), în funcţie la acea dată, în vederea facilitării obţinerii unor contracte cu atribuire directă în vederea valorificării cantităţilor de fier din cadrul punctelor termice, precum si a  conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din Caracal, în favoarea societăţilor numitului C.D.D. şi soţiei acestuia C.G.L.”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Bărbatul cercetat sub control judiciar, în vârstă de 48 de ani, locuieşte în municipiul Caracal, are studii superioare, este inspector economist în economia mediului la Primăria Caracal şi nu a mai comis fapte de natură penală.

Procurorii au efectuat activităţile de urmărire penală în colaborare cu lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Corupţie şi Fonduri Publice – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Olt, precum şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi structurile teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here