Femeie reținută pentru că ar fi făcut cumpărături cu un card bancar furat

O femeie din localitatea Anieş, bănuită că ar fi sustras un card bancar şi ar fi făcut cumpărături cu acesta, a fost reţinută de poliţişti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, la începutul anului 2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea de către autori necunoscuţi a infracţiunilor de furt calificat, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În cursul zilei de miercuri poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane suspecte, în urma căreia au identificat mai multe probe.

″În fapt, la finalul anului 2020, din locuinţa unei persoanei vătămate din Maieru ar fi fost sustras un card bancar şi un înscris pe care era notat codul PIN aferent acestuia, iar ulterior ar fi fost accesat, fără drept, în mod repetat, contul persoanei vătămate, efectuându-se mai multe retrageri de numerar, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu total de 5.400 lei. Ieri (miercuri n.r.), poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea faptelor, ocazie cu care au fost identificate mijloace materiale de probă, respectiv articolele vestimentare şi încălţămintea cu care a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din zona ATM-urilor de unde a efectuat retragerile neautorizate de numerar. Bănuită de comiterea faptelor este o femeie de 36 ani din Anieş”, se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Faţă de persoane în cauză a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud. Cercetările sunt continuate de către poliţişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here