Gigel Știrbu: Sindicaliști din poliție au inversat rolurile cu huliganii, călcându-și în picioare misiunea

Deputatul liberal de Olt Gigel Ştirbu aduce critici sindicaliştilor din poliţie care, ieri, la protestele din Capitală. 

Tensiunile au avut loc în faţa Palatului Cotroceni şi a Guvernului, parlamentarul reliefând pe pagina sa de socializare că sindicaliști din poliție „au inversat rolurile cu huliganii”.

„Cascheta întoarsă pe dos! Condamn vehement protestul polițiștilor cu fumigene și îmbrânceli care a avut loc, ieri, în fața Palatului Cotroceni și la Guvern. Este de neacceptat ca tocmai angajați din ministerele de forță să acționeze violent, să utilizeaze în cadrul unor adunări publice materiale explozive sau incendiare, să depășească zona delimitată protestului și să pună în pericol siguranța cetățenilor.

Protestatari, sindicaliști din poliție au inversat, ieri, rolurile cu huliganii călcându-și în picioare misiunea și valorile impuse de serviciul polițienesc care trebuie să fie în slujba cetățeanului. Departe de mine gândul de a fi malițios, dar nu pot să nu fac legătura între sindicatele polițiștilor și PSD când mă gândesc la ce valoare pesedistă, pe numele ei Dumitru Coarnă, a dat naștere Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România al cărei președinte a fost acest personaj care acum s-a apucat de politică PSD în Parlament”, a scris, în mediul virtual, Gigel Știrbu.

Nu este posibil ca imaginea Poliției Române să fie terfelită într-un asemenea hal de o mână de sindicaliști, a continuat parlamentarul liberal.

Unde este etica ireproșabilă bazată pe respect și încredere, conduita în slujba binelui public, când tocmai oamenii care trebuie să fie un exemplu de responsabilitate și demnitate pentru societate fac uz de materiale pirotehnice interzise, confiscate probabil la intervenții din medii cu ridicat potential infracțional?!

La protestul sindicaliștilor polițiști, imaginea acestora îmbrâncindu-se cu colegii lor din Ministerul Afacerilor Interne, cu cei de la Jandarmeria Română, reprezintă o pată pe uniforma polițistului român și decredibilizează principala instituție a statului pentru aplicare a legii din România. Observ stupefiat cum ieri oameni aflați în slujba legii au protestat cu petarde și fumigene, iar astăzi aceeași oameni au trecut probabil la aplicarea de amenzi cetățenilor pentru nerespectarea legii. Jocul duplicitar de polițist-infractor nu este permis în Poliția Română!

Sper ca toți cei ce se fac vinovați de violențele ce au avut loc, ieri, în stradă, cât și aceia care au dat dovadă de un comportament conflictual la protestul polițiștilor roșii, să răspundă în condițiile legii!”, a mai scris, pe Facebook, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here