Acasă Local Actualitate Medicamentul ...

Medicamentul care este complet interzis! Avertisment clar al Guvernului. Nu-l mai luaţi

Acest medicament este complet interzis. Guvernul trage un semnal de alarmă în contextul în care foarte mulți români au început să îl folosească în ultima perioadă. Are un grad de toxicitate extrem de ridicat. Este vorba despre Ivermectină.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan în avertizează pe români. Mai exact, aceasta recomandă populaţiei să nu mai  ia Ivermectina ca tratament pentru COVID-19.

În acest context, medicul a explicat că spre deosebire de celelalte antibiotice de uz veterinar care duc la interdicţia de consum al produselor animale timp de şapte zile după tratament, Ivermectina vine cu o interdicţie de consum timp de 28 de zile, fapt care demonstrează gradul de toxicitate.

Totodată, medicul subliniează faptul că automedicație este periculoase în orice domeniu, în special în fața coronavirusului. Ea susține că studiile nu am demonstrat încă dacă Ivermectina este bună în acest context și dacă poate fi sau nu utilizată de oameni.

“Practic, automedicaţia este deficitară şi periculoasă în orice domeniu, cu atât mai mult cu cât este vorba de infecţia COVID şi este o formă acum mult mai agresivă, au apărut alte tulpini care circulă. Acest tratament cu Ivermectină a fost încercat, este descris în mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor ştiinţifice el încă nu este convingător ca eficace şi nu are acele indicaţii de utilizare în patologia umană. Aş da un exemplu care mi se pare sugestiv.

Faptul că el este folosit în medicina veterinară, animalele care sunt sacrificate după tratament cu antibiotice au interdicţie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectină este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care îl primeşte. Dar pentru COVID, deocamdată tot ce avem la dispoziţie, chiar dacă au circulat extrem de multe studii pe net (…) nu este recomandat în tratamentul infecţiei COVID. Nu îl luaţi, pentru că este un medicament care nu vă ajută, ci doar poate să întârzie acea prezentare la medic”, a declarat Andreea Moldovan.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here