Vremea azi, 6 aprilie. Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsori pe seară

Marți în vest, în nord-vest şi prin centru se face mai răcoare şi tot pe-acolo va ploua şi o să cadă lapoviţă. În rest se încălzeşte, dar pe seară în majoritatea zonelor apar precipitaţii sub toate formele.

Maximele se încadrează între 4 şi 19 grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan prindem atmosferă schimbătoare. Ziua începe cu soare, dar după-amiaza norii se înmulţesc şi vin averse. Temperaturile cresc şi vor atinge 19 grade Celsius.

O situaţie similară avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Soarele străluceşte în prima parte a zilei, dar mai apoi apar averse însoţite de descărcări electrice. Şi pe-aici se face mai cald, iar maximele ajung până la 17 grade.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina vor fi ceva mai mulţi nori şi o să plouă slab. La noapte, ploile se transformă în lapoviță şi ninsoare şi se poate depune strat de zăpadă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă. Va ploua, o să cadă lapoviţă, iar pe seara o să ningă. Temperaturile scad faţă de ieri şi nu mai trec de 10 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice. O zi mohorâtă, cu ploi şi lapoviţă pe timpul zilei, dar la noapte şi pe-aici apar ninsorile. Maximele pierd 6…7 grade faţă de ziua trecută, iar astăzi nu vor fi mai mult de 8 grade Celsius.

În Transilvania prindem atmosferă schimbătoare. Vor fi scurte momente însorite, dar şi înnorări ce vor aduce ploi slabe. Pe seară şi în cursul nopţii, ploile se transformă în ninsori şi lapoviţă. La munte va ninge viscolit, iar pe creste vor fi rafale de peste 80 de km/h.

În Oltenia găsim vreme mai bună, dar mai către seară şi la noapte se adună norii şi o să plouă. Temperaturile cresc şi vom avea 15 grade în termometre.

În ţinuturile sudice va fi și mai cald. Avem atmosferă plăcută, cu mult soare şi puţini nori în prima parte a zilei, dar pe seara apar averse însoţite de descărcări electrice.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti se încălzeşte, iar maximă va atinge 18 grade. Se anunţă o zi însorită până spre seară, când vor fi ceva înnorări. La noapte o să apară câteva ploi slabe, iar temperatura coboară până la 4 grade.

Vremea la munte

La munte, la altitudini mai mici vor fi ploi şi lapoviţă, dar în zonă înaltă va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă. Pe crestele Meridionalilor, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here