Acasă Național Iohannis, obl...

Iohannis, obligat să intervină! Situaţie fără ieşire în România. Este un act de agresiune

Scandal imens pe scena politică din România. Cei de la USR-PLUS nici nu se gândesc să mai stea în coaliţie cu PNL după ce Florin Cîţu l-a dat afară pe Vlad Voiculescu de la Sănătate. Şefa Senatului, Anca Dragu spune că Alianţa nu-l mai vrea pe Cîţu şi face apel către preşedintele Klaus Iohannis.

Este scandal uriaş pe scena politică din România. După ce premierul Florin Cîţu l-a dat afară pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cei de la USR-PLUS re revoltă.

Al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Anca Dragu, vine cu declaraţii extrem de clare şi pare că USR-PLUS nu cedează niciun milimetru. Alianţa nici nu se gândeşte să mai rămână în coaliţie cu Florin Cîţu premier. Mai mult, se cere şi intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Astfel, președintele Senatului, Anca Dragu, a dezvăluitt joi că alianța USR PLUS nu mai are încredere în premierul Florin Cîțu. Mai mult, regulile discutate în cadrul coaliției au fost încălcate, mai spune Dragu. „PNL să vină cu altă variantă” (c.n. de premier), a spus Dragu.

Şi asta nu e tot. Dragu a adăugat că demiterea unilaterală a unui ministru este un „act de agresiune”. „Noi ne-am prezentat poziția și noi considerăm că această coaliție trebuie să continue guvernarea, dar în niște reguli, care au fost deja încălcate. Trebuie să ne uităm cu atenția la reguli din nou.

Trebuie să înțelegem că suntem o coaliție care funcționează cu anumite reguli care trebuie respectate. Noi am spus foarte clar că nu mai putem avea încredere în dl Cîțu. PNL trebuie să vină cu altă variantă (c.n. de premier)”, a spus Anca Dragu.

Se pare că acum soluţia finală este la preşedintele Klaus Iohannis. Întrebată dacă ar trebui ca Iohannis să intervină pentru a media acest conflict din cadrul coaliției, șefa Senatului a spus că „probabil” o va face.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. De altfel, Florin Cîţu a semnat actele de revocare după o discuţie cu şeful statului. Când documentele au ajuns la Palatul Cotroceni Iohannis le-a semnat imediat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here